Aktuellt


Med TV-succén Stjärnkusken som sändes sommaren 2015 ökade anmälningarna till vuxenkurserna på landets travskolor med 575 procent. Den 26 januari startar en ny säsong av Stjärnkusken i TV4 och travskolan på Hagmyren är redo att ta hand om alla som vill lära sig att köra travhäst.

 Vi startar en prova-på-kurs för vuxna vecka 9 för de som känner suget att köra travhäst. Man får sju tvåtimmarslektioner till priset för fem eller 1 100 kronor, berättar Ida Hell som är travskoleansvarig på travbanan Hagmyren.

På kursen får man lära sig grunderna i travet. Det är ämnen som hästens beteende, exteriör, säkerhet, skötsel och utrustning. Man får sela och köra såväl ponny som stor travhäst.

– Vi har åtta ponnyer och två stora travhästar på travskolan som väntar på nya hästbitna elever. De är säkra, lugna, pålitliga hästar som kan sitt jobb, fortsätter Ida Hell.

Vad behöver man för utrustning?

– Travskolan lånar ut hjälm, skyddsväst och körglasögon. Annars gäller det bara att klä sig varmt efter väderleken.

Eleverna kan se fram emot att få köra såväl ponny som stor travhäst i rockard (vagn) och så kallad tandemsulky. Man kör själv men man har för säkerhets skull stöd av en rutinerad kusk i vagnen.

 Vill man förkovra sig ännu mer så arranger vi en fortsättningskurs i direkt anslutning som håller på till sommaren.Där lär man sig mer om att köra häst, träna och annan hästkunskap. Det kan vara starten till att ta en riktig körlicens. Efter förra programserien var responsen väldigt positiv. Av de 14 prova-på-eleverna är fortfarande fem med och kör travhästar.

Fakta Stjärnkusken:
Stjärnkusken är en tävling i sex avsnitt där sju kända personer ska försöka bli travkusk. Varje vecka elimineras en av de tävlande. Deltagare är Erica Johansson, Runar Sögaard, Regina Lund, Saga Scott, Simon Zion, Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren och Cecilia "Amazon" Benjaminsson. Första programmet visas i TV4 kl 20.00 den 26 januari.

Mer information:
Ida Hell, travskoleansvarig Hagmyrens travbana, tel. 070-525 47 82
E-post: ida.hall@hagmyren.travsport.se
Nybörjarkurs på Hagmyren för vuxna

Nybörjarkurs för vuxna (från 16 år)

Gå 7 ggr betala för 5, pris 1100 kr. Kursen är på onsdagar med start onsdag 1 mars kl 18.00-20.00. För mer information och anmälan ida.hell@hagmyren.travsport.se eller på telefon: 070-525 47 82.


Här är en av våra vuxenkurser när vi var hos Jan-Olov Persson
på en av kursgångerna.