Tips och intervjuer

På måndag 19 september kör Hagmyren lunchtrav med V4 och V5. Första start går kl 12.20, och passa på att äta lunch på restaurangen som serverar lunchbuffé.

I lopp 9, V5-4 och V3-1, startar den fyraårige travskolehästen Veisetfaks med Ove Berglin i sulkyn. I vanliga fall går han med i verksamheten på vuxenkurserna, men idag får han agera streckfavorit på V5 på hemmabanan.

- 4 Veisetfaks har varit fin i träningen efter förra loppet på Bollnäs när han slutade tvåa. Han var inte förbrukad efter senaste start, men jag tror ändå inte att han ska starta för tätt, då han blev lite nervig senast. Ett stort plus är att han får starta på hemmaplan nu. Spår fyra från volten ska inte vara något problem, och håller han sig på benen så vinner han, meddelar Ida Hell som är travskoleansvarig på Hagmyren.

Från Bergsåker kommer proffstränare Ingemar Söderberg med två hästar till Hagmyrens lunchtävlingar. Båda hästarna ser ut att ha goda chanser i loppen. Först ut är 1 Ellieann som startar i lopp 2, V4-2 och LD-1. Hur bedömer du chanserna?Ellieann startade senast i uttagningslopp till Derbystoet på Jägersro och gjorde ett bra lopp trots dålig rygg. Har inte vunnit lopp i år men varit tufft matchad och segern kan komma idag. Kommer att gå barfota fram och ska vara bland de tre främsta, meddelar Ingemar Söderberg.

I lopp 6, V5-1, startar 8 Joconelli. Han har varit borta ett bra tag och nu gjort två bättre lopp, hur värderar du chanserna?


Joconelli är jag nöjd med. Han har varit borta pga gaffelbandsskada, men kommit tillbaka på ett bra sätt. Vi vågar inte chansa än så han går med skor runtom. Han har varit lite besvärlig i voltstart och nu har han spår fyra som kan bli lite trångt. Han går framåt hela tiden, men går han felfritt i loppet ska han vara med där framme, avslutar Ingemar Söderberg.

METTE PÖKELMANN

Klicka här för aktuell väderrapport.