HEM

Intervjuer Gävleborgshästar på lördag

Trav Gävleborg har totalt sexton hästar till start på lördag då V75 avgörs på Hagmyren. Travgavleborg.se har kollat läget med några av hemmatränarna inför lördagens Jackpot-omgång där en ensam vinnare kan ta hem 29 miljoner kronor!

Jan-Olov Persson
- 5 Faks Odin (V4-4)
är lite trög av sig men han har gått hyggligt och är inte helt borta. Det blir skor och halvstängt huvudlag igen. Vinstchans: 3 (1-5).

- 4 Ekke Ålj (V75-5) 
håller bra form och går troligen barfota fram igen. Han står bra inne i loppet men han har ändå lite svårt att räcka till i den här klassen. Smyglopp så får vi se hur långt det räcker. Vinstchans: 2 (1-5).

- 8 B.W.Gulliver (V75-5) 
gick bra på Färjestad och han har visat bra form en längre tid. Det spelar ingen större roll men det kan bli barfota fram nu och sedan öppet huvudlag som vanligt. Jobben sköter han bra och han är så pass bra nu att han ska räknas. Vinstchans: 4 (1-5).

- 9 Farmbaron (V75-5)
är lite ojämn men han verkar lite uppåt. Eventuellt blir det halvstängt eller norskt huvudlag och sedan barfota bak som vanligt. Platschans om det klaffar lite. Vinstchans: 3 (1-5).

- 14 Guli Järven (V75-5) 
har ryckt upp sig på sistone och gått bra på slutet. Nu har han för honom ett omöjligt läge så det blir svårt att räcka till. Han går med skor som vanligt. Vinstchans: 2 (1-5).

- 15 Hallsta Lotus (V75-5) 
har sett fin ut i jobben. Han var väl inte som allra bäst senast men inga fel är hittade. Normalt skjuter han iväg bra från början men allt beror på hur han kommer till härifrån. Normalt blir han lite morsk när han går ner i klass och möter dessa hästar. Balansen är inte spikad men troligen skor bak och eventuellt barfota fram. Troligen får han gå i en vanlig sulky. Vinstchans: 4 (1-5).


Hans Svedin
- 5 Windshear (V75-1) verkar allt bra med och han är nog så bra han kan vara för dagen. Han har gått barfota runt om på slutet och jag siktar på samma balans nu och helstängt huvudlag som han har haft på slutet. Målsättningen denna gång är väl främst att ta pengar. Han har bara en riktig speed och det blir nog inte full fart från start utan vi försöker hitta ner någonstans. Vinstchans: 1 (1-5) 

Jenni H Åsberg
- 1 Rainlake Lady (V75-2) verkar allt bara bra med i träningen. Hon har gjort två bra lopp sedan hon kom till oss. Har fått ett bra smygläge här och vi borde få ett bra lopp och med lite flyt kan vi kanske ta en bra slant även om hon möter tuffare hästar nu. Eventuellt måste hon gå med lätta skor bak denna gång annars är det samma utrustning som på slutet. Vinstchans: 2  (1-5) 

Mathias Andersson
2 Wyatt Earp Zenz (V4-2) är en topphäst som måste ses med riktigt bra chans. Allt har varit bra efter senaste loppet där han vann enkelt och det blir tunga järnskor igen. Vinstchans: 5 (1-5).

9 Harry the Rat Zenz (V4-3) har känts okej i jobben inför detta, men han har dåliga förutsättningar och får vara nöjd om det blir pengar. Han går barfota fram igen och med helstängt huvudlag och jänkarvagn som vanligt. Vinstchans: 2 (1-5).

- 6 Ina Zenz (V75-2) gick 18/2000 meter i ett sulkyjobb i måndags och kändes okej, inte mer faktiskt. Hon har bra förutsättningar och vi siktar på att spetsa och sedan får vi se hur vi lägger upp det taktiska. Hon ska i alla fall ses som en outsider och är värd ett streck. Hon går barfota runt om och med en murphy och can´t see back huvudlag som vanligt. Vinstchans: 3 (1-5).

8 Pat Poker Zenz (V75-6) (bilden) har aldrig känts bättre än vad han gjorde på 18/2000 meter i måndags tillsammans med Ina Zenz. Det blir full gas från start och vi laddar för att försöka komma till spets där han har vunnit sina lopp. Det blir barfota runt om, jänkarvagn och ett can´t see back huvudlag. Han gick med öppet huvudlag senast, men nu ändrar vi och laddar det som går. Vinstchans: 3 (1-5).Per-Åke Holmsten
- 11 Com Z. (V75-2) har känts bra i träningen men hon är ju inte vässad och loppet kanske kommer lite tidigt för henne. Vi får smyga med så får vi se hur det löser sig under loppets gång. Vi avvaktar värmningen innan vi bestämmer utrustningen men målsättningen är att köra barfota om det funkar. Huvudlaget får vi se efter värmningen. Vinstchans: 2  (1-5) 

Thomas Lönn
- 1 Herr Ratzeputz (V75-3) håller bra form för dagen och har ju fått ett bra läge här. Han var trea i somras i Guld hemma i Bollnäs och skulle han kunna åstadkomma något liknande nu vore vi jättenöjda. Han kommer att gå med samma utrustning som på slutet, skor och öppet huvudlag. Vinstchans: 2 (1-5)

- 3 Mimi Af Djupmyra (V75-4) känns riktigt smidig och fin för dagen för att vara henne. Kan öppna bra ibland men om det blir ledningen kommer nog Bosse att släppa. Distansen har hon provat en gång och då blev hon tvåa. Taktiken är upp till kusken Bo Eklöf men jag tror som sagt inte att hon kommer att köras i ledningen om hon skulle komma dit. Skor runt om och en murphy på vänster sida, precis som på slutet. Vinstchans: 3 (1-5)


Troels Andersen
- 7 Kicki the Dancer (V75-4) (bilden) känns fin för dagen och vi har inget att klaga på. Vet inte riktigt hur hon kommer att öppna och taktiken är därmed svår att sia om. Inga ändringar i utrustningen utan det blir skor igen som på slutet. Vinstchans: 3 (1-5)


Stig Jarle Röste
- 9 Sundbo Rubin (V4-4) trivs bra med Ohlsson senast gick han rätt bra på Umåker frånsett galoppen. Läget är väl kanske inte det bästa men om det löser sig tror jag att han kommer att göra ett bra lopp i alla fall. Vinstchans: 3 (1-5)

- 12 Art Kjarvald (V75-5)
 har nyss kommit till oss och har bara tagit det lugnt i träningen. Hästen får bedömas på tidigare prestationer men han känns pigg och fin och blir han inte nedsatt av miljö-, och foderbytet borde han kunna vara med där framme. Barfota fram vilket jag tror han gick med sist också samt UFO-vagn är tanken och jag tror det här är en häst som passar bra med Ove. Det ska bli spännande på lördag. Vinstchans: 4 (1-5)

- 1 Lundås Emil (Lopp 13)
 känns fin och det kommer att bli en riktigt fin häst framöver. Lite orutinerad och rullig från start men Ove gillar honom och jag tror han kan vara med där framme någonstans. Tror dock inte att det blir någon ledning. Vinstchans: 4 (1-5)


Matts Hockman
- 6 Eklas Superior (V75-6) verkar allt bra med. Det känns som han blir bättre och bättre för varje start. Snabb ut men jag tror faktiskt att han är bättre med en ryggresa. Det blir skor och öppet huvudlag som på slutet. Vinstchans: 3 (1-5)

Krister Jakobsson
- 4 Saved From Above (V75-7) har gått riktigt bra på slutet och formen verkar hålla i sig. Vann lätt senast och var riktigt fin då. Laddas det som går för att komma ner till ledningen alternativt rygg ledaren. Hon måste gå på innerspår i såna här sällskap. Kommer hon till spets kommer hon nog att köras där. Hon kommer att gå med skor och ett halvstängt norskt, precis som det varit på slutet. Vinstchansen: 4 (om hon kommer till spets) 1 annars. (1-5)

HANS ÅKERMAN & MATHIAS GUSTAFSSON